over titaantrade

eenvoudig te bestellen
Gecertificeerde materialen
}
Snelle levering

TitaanTrade

TitaanTrade is opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in de levering van titanium buis-, plaat- en stafmateriaal. Wij leveren een breed scala aan klanten waarbij zowel kunstenaars als de industrie ons goed weet te vinden.

De toepassing voor dit prachtige materiaal is oneindig groot, bijna alles dat nu gemaakt wordt van aluminium of RVS kan in de praktijk vervangen worden door titanium. Prijs is daarbij vaak doorslaggevend geweest op de korte termijn maar voor een duurzame oplossing is titanium bij uitstek geschikt. Titanium is voor het leven.

Onze passie voor het materiaal is ontstaan vanuit de ergernis dat producten verouderen en, in het geval van metalen, kunnen gaan corroderen. Dit brengt op termijn niet alleen het risico van technisch falen maar zal tot dat zover is waarschijnlijk ook de omgeving aantasten. Titanium is in al zijn pracht reeds gecorrodeerd wat maakt dat de uitstraling van het materiaal door de tijd niet zal wijzigen. Als u het nu mooi vindt, treft u het over 100 jaar nog zo aan.

Aluminium wordt vaak gekozen vanwege het lage gewicht en de gunstige kostprijs, het nadeel is echter de brosheid en de gevoeligheid voor corrosie. Is de afwerklaag of coating verbroken, dan zal het materiaal aangetast worden en komt dit de uitstraling en kwaliteit niet ten goede.

RVS is daarentegen al iets duurder maar zoals bij de meesten bekend, alles behalve roestvrij. Het is dan ook roest vast staal wat alleen wil zeggen dat het chroomgehalte het materiaal een roestwerende eigenschap geeft. Er zijn echter legio voorbeelden van RVS te vinden die toch flink corroderen, met name in kustgebieden.

Mede doordat Titanium hoge elasticiteit kent, een hoge mate van vervorming voor scheur, is het ideaal geschikt voor toepassingen die regelmatig belast worden. Bovendien is Titanium door zijn hoge smelt- en ontbrandingstemperatuur bijvoorbeeld zeer geschikt voor het vervaardigen van uitlaatsystemen.

Corrodeert niet
Ijzersterk
Licht

Ontdekt in

Smeltpunt

Soortgelijk gewicht

Element

Titanium buis

titanium stafmateriaal

titanium plaat materiaal